Boligprojekt på attraktiv grund på Islands Brygge

Boligprojekt på attraktiv grund på Islands Brygge

Fra begyndelsen lignede det en svær sag, men det lykkedes at sælge det 10.000 kvm. store boligprojekt på Islands Brygge til den ønskede pris.  Processen involverede fremtidsforskere, Københavns Kommune, et hav af eksperter og en lidt alternativ afregningsmodel.

 

Fakta

  • Artillerivej 96, 2300 Kbh. S
  • 107 beboelseslejligheder med areal fra 76-135 kvm.
  • Grundareal: 9.398 kvm.
  • Beboelsesareal: 10.400 kvm.
  • Sidste byggegrund på det indre Islands Brygge
  • Central beliggenhed få minutter fra Havnefronten og med udsigt over Amager Fælled
  • Salgspris DKK 240.000.000

 

Udfordring

I 2011, i kølvandet på finanskrisen, blev vi kontaktet af developerselskabet FB Gruppen, der havde fået en byggeret på det populære indre Islands Brygge – den sidste grund i området. Deres byggeprojekt indebar over 100 boligudlejningslejligheder fordelt på over 10.000 kvm.  De var meget interesserede i at finde en slutkøber, så de kunne få maskinerne i jorden, og projektet kunne realiseres.

 

Sådan gjorde vi

Timingen var svær. Krisen og den svære finansiering havde sat en stopper for stort set alle byggeprojekter. Vi vurderede, at chancen for et salg var fifty-fifty. Vi vidste, at skulle projektet sælges, så skulle det være til en af de store institutionelle investorer, der stadig havde midlerne til at kunne finansiere et køb. Et par af de store pensionsselskaber, herunder PFA, viste interesse for projektet, men de kunne ikke påtage sig den risiko, der er forbundet med et så stort projekt. Løsningen blev, at FB Gruppens arkitekter og ingeniører allierede sig med kommune, fremtidsforskere og en række eksperter, og tegnede et ”fremtidssikret” projekt, der tog højde for kvalitet, økonomi og demografi. På den finansielle side fik DN Erhverv udarbejdet en model, der placerede risikoen hos FB Gruppen, indtil projektet var færdiggjort og lejlighederne udlejet.

 

Afslutning på sagen

Med risikoen placeret hos developeren, som den, der både har ansvar og indflydelse under byggeprocessen, ønskede PFA at købe projektet til udbudsprisen på DKK 240.000.000. Projektet ventes opført og klar til indflytning i begyndelsen af 2013. Efter at sagen er faldet på plads, arbejder FB gruppen på et lignende projekt.

 

 

Læs presseomtale her

Se prospekt for byggeprojektet her

Læs andre cases

Tilmeld nyhedsbrev