Islands Brygges sidste grund er blevet solgt

Islands Brygge

Islands Brygges sidste grund er blevet solgt

Bragt i Jyllands Posten 30.08.11
af Heidi Jønch-Clausen

Så er den allersidste ledige byggegrund på indre Islands Brygge langs Københavns havnefront solgt. 107 nye lejelejligheder skal efter planen stå færdigt i foråret 2013. Med over 10.000 m2 og en pris på 240 mio. kr. er der tale om et ambitiøst projekt.

107 nye lejelejligheder kommer til at stå færdige i løbet af foråret 2013, hvis det står til PKA. Pensionskassen har nemlig købt den sidste ledige byggegrund på Islands Brygge i København, og den passer rigtig godt ind i PKA’s store ejendomsportefølje.

Nikolaj Stampe, der er ejendomschef i PKA, er yderst tilfreds med handelen. Først og fremmest på grund af den attraktive beliggenhed. Islands Brygge er nemlig blevet hipt. Der er fem minutter til Rådhuspladsen, kort til natur og strand og så er kvarteret blevet levende med caféer, havnebad og kulturhus.

»Der er sket rigtig meget på Islands Brygge de sidste 10 år. Hele området er blevet løftet, fordi der er blevet bygget så meget nyt. Men samtidig med al det nye er de gamle værdier blevet bevaret – der findes blandt andet mange fine gamle erhvervsejendomme, der er blevet bygget om til moderne boliger og fancy kontorer.« 

Bred beboerskare

Sælger af ejendommen er FB Gruppen A/S, der har købt byggegrunden af Freja Ejendomme A/S. Lige nu ligger der en stor lagerbygning, ejet af det Kgl. Teater, på grunden, men den skal rives ned. De 107 lejligheder vil blive på mellem 76 og 135 m2 og vil være kendetegnet af en høj grad af fleksibilitet. Det vil for eksempel blive nemt at slå en væg ned eller sætte en ny op. Samtidig bliver der en underjordisk parkeringskælder.

I tæt dialog med både FB-gruppen, Københavns Kommune og en række eksperter og fremtidsforskere har PKA designet det nye, store lejlighedskompleks til at tiltrække en bred beboerskare: Ældre der gerne vil have en stor penthouse lejlighed, børnefamilier, der gerne vil have en lille gårdhave og studerende, der gerne vil have en billig lejlighed. Eneste fællesnævner er, at beboerne vil bo til leje.

Lejelejligheder er nemlig efter Nikolaj Stampes bedste overbevisning fremtidens foretrukne boligform:

»Jeg er fuldstændig sikker på, at vi på grund af de seneste års udvikling i boligmarkedet og folks stigende ønske om fleksibilitet vil se en tendens til, at folk bliver mere og mere interesserede i at leje frem for at eje.«

 

nwd

wp@nordicwebdesign.dk


Tilmeld nyhedsbrev